onsdag 27 juli 2011

Beta carrero world




Nu har vi haft semester några dagar efter Tommys lopp i lördags. Vädret har repat sig betydligt och de senaste dagarna har vi haft varmt och skönt med klarblå himmel. Igår var vi till latinamerikas största nöjespark, Beta Carrero world som ligger bara en halvtimme från Balneario. Inte lika stort som Disneworld, men fullt tillräckligt. Här fanns kasureller,sagotåg, djurpark och en massa annat. Ebba som vill ha full koll på allt innan hon gör något nytt var lite skeptisk till en början, men hon blev stormförtjust.
I måndags skulle vi promenera upp till Cristo Luz-statyn (33 m högt landmärke som lyser över hela stan) för att äta middag. Statyn ligger 2-3 km från hotellet och eftersom den buss vi väntade på inte kom bestämde vi oss för att gå dit. När vi väl hade kommit upp (rejäl stigning 1 km) tyckte vi att det såg lite ödsligt ut och det visade sig vara stängt på måndagar! Det vara bara att gå ner igen och vi blev rätt imponerade av Ebba, hon knallade totalt, med en sväng på stan, 7-8 km denna kväll...
Idag har vi också varit ute och gått till ett stort köpcenter i utkanten av Balneario och inhandlat lite kläder till Ebba och lite presenter. Eftermiddagen ägnades åt stranden där det alltid är full aktivitet; fotboll, bad, surfing, jogging för att inte prata om alla skateboardåkare som åker runt mitt i trafiken utan hämningar. Brasilianarna verkar allmänt vara ett rätt sportigt folk. Sitter man på Atlantic Avenue en kväll ser man mängder av joggare och folk som ”powerwalkar” på stranden.
Nu ska vi ut och äta, här finns ett stort utbud av matställen med oftast väldigt bra mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar