fredag 31 december 2010

Hade varjefall tur med vädret

Körde snödrevet idag och det blev kanon väder med mycket sol. Resultatmässigt blev det botten napp och det gick riktigt tungt idag, men med slaskmoppen kan man inte hoppas på något annat. Det var lite skämmigt att dom rullade ifrån mig utför när jag trampade, jag lär nog byta lite lager till nästa vinter. Hoppas att min nya hoj kommer snart eftersom jag börjar öka farten nu i januari. Sitter nu och väntar på fam Melkersson från vagnhärad som vi ska fira nyår med. GOTT NYTT Å r.

20101231699.JPG

20101231700.JPG

tisdag 28 december 2010

Viljepass

Idag hade jag planerat att köra ca 5 tim och det var bara -8, rena försommar värme mot det varit innan. Men det var en fuktig kyla som kröp in i märgen när jag cyklade. Jag hade även bestämt att ha lite högre fart när jag kör mängd, men jag blev för svettig så att jackan blev till en isbit och när jag ställde mig i backarna hade jag sitt ställning på överkroppen. Jag var relativt varm på kroppen men när jag kom ut på öppna fält och det blåste blev jag ganska kall. Hamnade på enormt dåliga vägar som var som tvättbrädor, både jag och cykeln höll på att skaka sönder i ca 20 km. Sista biten fick jag rejält krokiga ben och jag hade bara fokus på våran varma kamin där hemma. När jag kom till en korsning innan sala var det ca 5 km eller 10 km hem och jag var dum nog att ta den längre varianten, det blev strax under 4tim på ren vilja. Satt mig vid kaminen och tinade upp mina fötter, förra väckan körde jag i - 20 och jag var stek het när jag kom hem.Sedan bar det av ner på stan och inhandlade en ny tv på 46 tum och lite bio ljud till den. Jag trodde nästan att jag behövde en kran till att lyfta ner den gamla pjäsen, men Mathias kunde komma förbi och hjälpa mig att lyfta ner åbäket och han styrde även upp självaste inkopplingen av dom nya prylarna.

20101228694.JPG

Äntligen matrast

20101228696.JPG

Bild från cockpit på grishojen

fredag 24 december 2010

Tomten

Nu är det äntligen över, mycket paket till barnen och god mat. Till och med jag fick paket i år.

20101224683.JPG

Barn och barnbarn

Julmat

Här stiger vikten

onsdag 22 december 2010

2 nätter kvar

Nu ska Ebba sova och det sista hon sa var att nu är det bara två nätter kvar tills tomten kommer. Både jag och Ebba är lediga i morgon och jag funderar att börja handla julklappar i morgon em, det är ju ganska lätt att handla på ok på julaftons morgon. Ska även julpynta min cykel på trainern i morgon och det blir nog även några mil på den .

söndag 19 december 2010

Snö pass

Nu har jag kört mitt första pass ute, det var ju inte det bästa föret när man legat sjuk över en vecka. Jag kände att jag har tappat mycket i benen men det var bara att ta det lungt och det blev bara en timme. Det var tur att jag kunde köra lite i dag eftersom jag börjar klättra på väggarna och Ebba retar mig snart till bristningsgränsen. Hon har hittat en skör tråd och jag blir tokig på henne när jag har varit sjuk några dagar. Hoppas att jag hinner vara lite snäll innan jul så att jag kanske får ett paket

20101219665.JPG

Härlig natur

20101219673.JPG

Hjälp med snöskottningen

20101219674.JPG

Ebba testar några nya dropp

torsdag 16 december 2010

Träningscykel



Nu har jag fått bilder på min träningscykel, kanske kommer det sitta xo istället för x9 som på bilden. Jag hoppas att den kommer innan jul så att jag kann åka på den på nyårsafton, snödrevet i norberg går på nyårsafton och är enbart väg körning. Brukar inte ha någon super form under vintern, det blir en chock för kroppen när man ökar farten lite. Men jag rekomenderar att komma och köra och snacka lite cykel både före under och efter loppet. Jag kommer även att lägga ut en bild på min tävlingsram

söndag 12 december 2010

Feber

Idag har jag legat nerbäddad hela dagen och skakat som en gnu. Började må lite dåligt i går när jag vaknade,och jag hade det på känn eftersom hela bygget som jag jobbar på går och hostar (på mig). Det hade varit kul att testa min nya gps som jag har lyckats att instalerat själv tror jag. Men det tar nog några dagar innan jag kan cykla igen. Såg att veteran VM i Brasilien kommer att gå i juli samtidigt med SM och man hinner inte åka till EM i Irland efter Brasilien resan.

fredag 10 december 2010

Ny leksak

Härom kvällen kom min fru hem med en ny garmin edge 800. Jag tror att hon är orolig att jag inte skall hitta hem när jag är ute och cyklar. Problemet är bara det att det kommer ta ca 3 år innan jag fattar hur man ställer in den och man är ju inte något datasnille.

20101210653.JPG

lördag 4 december 2010

Framme

Clarion hotel verkar schyst

Åka tåg

På väg till fjollträsk om tåget går ända fram