söndag 30 juni 2013

TT mariefred.

Åkte till jimmy Furunäs och körde tt i dag och han bjöd på kanon rolig bana och fint väder. Fick med mig Erik Åkesson från vck som hade fint flyt i ett roligt teknik parti. Jag tog starten och GT direkt på hjul men jag märkte att jag gick ifrån i rotpartierna men han kom lätt ifatt på slätan, efter halva varvet hoppade kedjan fram och fastnade men jag fick loss den men då var det redan kört att hänga gt några varv. Körde jämt med honom några varv men kedjan hoppade hela tiden och jag blev lite sliten så jag släppte honom,det är kul att fajtas med honom men han åker oftast fortare än mig men det gäller att hänga så långt det räcker. Även Jack Kock körde fort ett tag och är stark uppför men behöver finslipa dom tekniska partierna. Vi drog sen till Södertälje och körde sm banan, en rolig gångdragsbana som kommer att bli jobbig. Ett fint dropp som dom har fixat lyckades jag klanta till det och ramla på 2a varvet men det var bara att vända och köra igen. Nu blir det tt i järndammen på tisdag kl 19,00

lördag 15 juni 2013

Borås xc cup.

Samuel på bild och han körde fint i h30 med en stor seger. Jag kom iväg bra och var direkt uppe i täten bland p15-16, redan på 1a varvet var jag uppe i täten men det straffade sig med den hårda farten. Stummnade ordentligt och.blev tvungen att släppa gt som kom som en kanon, han körde otroligt bra och vann h40 lätt. Jag hade ingen koll vart benny var och han ger inte upp i första taget och märker han att han tar in så kan han köra ifatt väldigt fort. Det blev mycket jojjo körning med pojkarna och på sista varvet släppte två och jag och ledaren i p 15-16 gick ifrån. Jag tog honom i sista backen inna mål, känns skönt att vinna trots att jag inte hade dom bästa benen idag. I morgon blir det den gamla banan som stora delar går åt andra hållet, benny ligger 1,33 efter men mycket kan hända på ett race.

söndag 9 juni 2013

Punktering

Efter att strulat till det i starten med pedalen fick jag många runt mig i startbacken,alla kör optimistiskt direkt i backen men sista knäppen innan toppen blir det trångt när många inte orkar. Jag kom inte om direkt och såg klungan försvinna, stressade inte för att komma ifatt men jag plockade vartefter. Hade en ledning på 30sek när jag fick bakhjulspunka1km innan varvningen,  jag sprang ok dom steniga partierna och kunde cykla på vissa bitar. Atle passerade mig och jag kom till bandepån så jag kunde byta till mitt extrahjul, nu var det bara att jaga som en idiot och det brukar inte gå att jaga på det sättet men jag hade vädret på min sida eftersom hala rötter och lera är mitt favoritföre. Fick höra att jag kört in 1,30 på Atle och hade bara 30 upp till honom när jag gick.ut på sista loopen. Bara efter några km var jag i rygg på honom och jag gick Om honom för att känna hur han var i backarna och han hängde lätt med, Vi höll en hög fart på vägarna jag hade till och med slut på växlar bitvis. Sen kom det en backe som han tappade lite i men täppte till direkt och då hade jag en plan att sticka i en backe   som avslutade med hala rötter och Sten. Men jag behövde inte göra det för Atle ramlade på en grusväg och jag stötte direkt för att få en rejäl lucka, det lyckades men sista biten är en tung grusväg och man ser långt fram men man ser även dom där bakom komma. Jag gick på max där för att han inte skulle börja ta in på mig men jag såg inte honom på hela gärdet och man kunde slappna av några sec. Det är skönt att man börjar höra speakern och närmar sig målet. Det var en riktigt skön seger och nu kommer det bli fokus på xc i Borås nästa helg. Nästa ll blir nog i Norberg om jag kan och vill men det är alltid roligt att köra hemma tävling.

måndag 3 juni 2013

Långa lugnet

Alla var förvånade att jag kom till start på ett LL,men jag brukar köra dom som går i närheten som träning. Det blev seger i går men det var riktigt tråkigt att Atle fick punka.1a loopen höll jag mig långt bak i klungan och jag tappade till och med den en stund, jag hade koll på Atle vad han gjorde och sen när det gick uppför i slutet på 1a loopen körde jag på lite för att testa benen. Jag fick en rejäl lucka och när jag gick ut på 2a fick jag några bra ryggar att gå med bla Erik Wrang Men med den formen jag har kännde jag att jag kunde med lätthet köra fort uppför och dom fick bita i backarna, vi höll ihop tills mitten av 3e loopen  men då gick snöret för Erik och en annan person som jag inte känner. Nu var vi två som jobbade bra men jag ville vara uppe och dra för det mästa och benen liksom bara ville gasa, vi började plocka en hel del innan mål. Jag hatar att vinna när den tuffaste konkurenten får fel och i LL är Atle som ett lok och enormt snabb men det var synd med hans punka för jag tror att på den där banan hade han haft problem med mig (hoppas jag). Nu blir det högbo biken på torsdag och lida på söndag, tre LL inom en vecka och snacka om att jag inte kör LL.