söndag 26 maj 2013

Borlänge tour.

Jag tog även sista etappen i Borlänge. Stressade på ordentligt i starten och fick en lucka efter halva varvet men med Benny och Atle bakom höll jag farten så att dom inte skulle till in på mig. Det visade sig att jag drog ifrån hela tiden och på sista varvet gick jag ner på lite säkrare åkning. Tänkte på hur jag satt hjulen för att inte få en punka och det var tomt i bakhjulet när jag lastade av cykeln hemma. Nu blir det kl i Falun på söndag,  jag satsar inte på öl men garantera kommer jag bli trött som fn.

lördag 25 maj 2013

Goda ben.

Seger idag med och nu leder jag med 53 sec inför sista etappen.

fredag 24 maj 2013

Ledartröjan

Jag tog hem sprinten i dag och får åka med ledartröja i morgon. Xc i morgon och det är inte direkt min favoritbana men jag kommer att bita i och sen får vi se vad det räcker till.

söndag 19 maj 2013

Riktig mtb

Det märks att det blir bra bana när både Emil Lindgren och Mathias wengelin bygger.  Tuffa backar mycket rötter och Sten mixat med motionsspår och ett antal stenkistor som många hade problem med. Jag var själv i min klass men alla vet jun och elit startade samtidigt, Kim Wiklund i jun tog starten och alla hängde på men två juniorer och Johan Landström fick en liten lucka på mig och Jens Westergren, Vi jobbade på och Jens som är så grymt stark uppför och på slätan gick upp och sa att nu jobbar vi på och täpper luckan, mina ben ville inte riktigt som jag ville just då men sen släppte det och på 3e varvet hade vi plockat in 10sec och vi var bara 20sec efter. Det är roligt när man hänger med dom duktiga kanonerna men när det blir fart ökningar blir man efter direkt men jag är riktigt förvånad att juniorerna kör så oplanerat i stökpartierna. Synd att inte fler hade hittat hit när dom bjöd på fina arrangemang och ett fint varuprisbord, hoppas att dom kör nästa år med och att fler xc åkare som tycker att det är för lite xc tävlingar verkligen ställer upp när någon har tävling. Nu var det otur att det var fler tävlingar samma dag men alla var inte i Kolmården och körde.

lördag 18 maj 2013

Seger i Västerås

Super roliga banor på rocklunda,kjelle Friberg kom och körde i h 50 klassen. Jag boxade fram mig ganska bra i starten och var 4a in i skogen sen i en snabb kurva tömde jag nästan framdäcket _helt men kunde köra hela varvet runt och låg två på hjul på 1an i p 15-16 . Körde in i depån och bytte däck och Gt kom förbi men jag försökte att köra ifatt i ett vansinnes tempo och det räckte bar halva varvet sen ville inte benen mer. Hela sista varvet var en riktig pina med ömma ben, när det var 2km kvar kom Tony Andersson och flög förbi och det kändes som ett möte.

söndag 12 maj 2013

TT i salbohed xc park

Idag körde vi tt i salbohed med hela 15 startande, GT och jag bestämmde i Hjo att vi skulle köra idag och vi viste att det var många som körde billingen igår. Ville hängde på och det bara rullade in en efter en så det var riktigt roligt att starta med många på startlinjen. Roligt att Tony Andersson som var en av sveriges bästa mtb cyklister för några år sedan och även tomas wallinder som regerade i h30 då. Det är roligt att västerås ck har tagit mina tt som klubbrace och sköter tidtagningen åt alla ett stort tack till alla inblandade. Vi startade ganska lugnt även fast ville tog startenoch det var roligt att några yngre fömågor tex Erik Åkesson och några till som jag inte kan namnen på vile stångas lite i början, Tony låg 2a och gt3a  och jag på hans hjul men tony tappade på ville i liftspåret och ville fick en liten lucka gt och jag plockade tony när vi kom upp och tog upp jakten på ville. När ville körde lite fel fick vi kontakt och vi körde hårt direkt gt har ett grymt slätdrag på dom få släta partier som finns men jag fick bita ordentligt för att klamra mig fast, på utgången av 3e varvet gjorde jag en miss som man inte får göra på en sådan här bana och jag försökte gå ifatt och jag kom närmare en stund men sen gick snöret och det var helt kört. dom bara försvann och dom åkte mycket fortare än mig idag men det var ett nyttigt race för oss alla hoppas jag och det blev Ville GT och sen jag som korsade mållinjen först. Jag tycker att Ville körde skitbra idag och han disponerade sina krafter hela loppet. Nu i veckan kommer jag att köra ett lopp med mig själv och nu har jag bra varvtider att gå på, jag kommer att köra en riktigt rolig tävling på lördag i västerås och i säter på söndag och jag tycker att alla xc åkare som alltid säger att det inte finns tävlingar sviker sporten som inte kommer och kör dom små men riktigt roliga tävlingarna, många säger att nästa år då jävlar ska jag satsa och köra mycket men man ser inte dom på tävlingarna.

torsdag 9 maj 2013

För tt

Idag körde jag för tt i salbohed och jag hade inte några rekordtider men jämna tider hela loppet. En stor miss var att jag kom på efter halva vägen dit att jag hade glömt vattenflaskan. Kanon fin bana fast det hade regnat i natt jag behövde inte tvätta cykeln efter, på bilden är det en seg och tung ny backe som suger rejält och likaså nedfarten med ett litet men fint stenparti. På söndag kl 10,00 samlas vi och kör ett grymt tt.

onsdag 8 maj 2013

TT på söndag.

Vi som inte åker ll jag och Gt alltså ska ha tt i salbohed på söndag och samling kl10,00 och sen ett mastervarv innan start. Gt kommer vara supertaggad och han kommer nog köra ursinnigt för att krossa mig men jag ska försöka att köra värre en han.kan tänka sig, det låter som att det kommer bli ett hårt lopp och det är det vi är ute efter. Dom som vill är välkomna att köra. Imorgon torsdag kommer jag vara där och köra vid 10,00 tiden jag blir själv och kommer att köra 4varv själv i tävlingsfart.

måndag 6 maj 2013

3a

Två pallplatser på två dagar känns riktigt bra. Sprint är ju inte min paradgren men det känns riktigt bra ändå,kommer nog aldrig tycka om det om det ska ta en hel dag med väntan och åter väntan för att köra några min. Igår hade jag otur att kedjan hoppade i fram precis i starten på 1a tramptaget och direkt var jag sist, ursinnigt kom jag ifatt och kom upp till 4e men sen gick det inte att komma förbi och det tog halva varvet innan jag var förbi. I sista kurvorna tänkte jag att jag måste testa men jag fick mitt framhjul på fel sida om Peters bakhjul och fick inte med mig farten som var tänk. Kjelle 1a Peter2a och jag 3a och jag är riktigt nöjd med helgen och Grattis båda två. Nu väntar ett riktigt tufft race på söndag när Gt kommer och kör tt i salbohed.

lördag 4 maj 2013

Cup i Tidaholm.

Känns skönt att få en seger direkt i cupen. Många på startlinjen och som vanligt fick vi h50 starta i sista led. Kom iväg relativt bra direkt sen tryckte jag in mig i gröten och plockade en efter En och när jag kom i mål som 3e man totalt och hade bara 2st h30 framför mig. Inte mycket till spurt mot Gt eftersom inte någon av oss brydde sig vem av oss som kom först. Gt hade inte sin bästa dag verkar det som han lika som jag tycker inte om såna här banor som går mestadels på motionsspår men en komplett cyklist ska klara alla underlag.

torsdag 2 maj 2013

onsdag 1 maj 2013

Blev inte själv

Cyklade ut till banan och blev förvånad att två st som hade kört om mig med bil mötte upp mig på vägen på cykel och var sugna på att raca. Blev ett mastervarv innan start och sedan var det bara full rulle. Det växer massa fridlysta backsippor och något mer i backen vid mina stigar och dom hade någon slags blom safari när vi körde så det kändes som det var massa publik, dom tyckte att vi var lite knasiga som cyklade upp och ner för backen. Ja vad vi tyckte om deras blom letande är detsamma,men en sak har man lärt sig och det är att respektera varandra och det blev lyckat att alla fick plats och det blev även blomprat och dom frågade om cykling efteråt. Körde inte mitt bästa tt lopp men jag känner mig nöjd ändå med jämna varvtider men jag hade inte dragit åt sadelstolpen riktigt efter Maria hade haft cykeln så det blev att sitta lite lägre halva loppet. Nu blir det intervaller i morgon och sen bär det av till Hjo camping som vi kommer campa vid under helgens tävlingar.