fredag 28 september 2012

Jobbig resa

Utanför kvarterskrogen.
Gick upp 03,30 i natt och åkte 04,00 mot löddeköping strax innan malmö, jag hade låvat min sponsor att om dom hyrde en lastbil så kan jag köra ner och hjälpa till att plocka ner en möbelbutik som hade gått i konkurs. Dom hade handlat exstremt mycket inredning som dom behöver i sin nya butik, vi har jobbat nonstop hela dan och vi gick inte och åt riktigt mat på hela dan utan det blev en handburgare ochlite skräp mat. Vi jobbade fram tills 19,00 när dom stängde och då gick vi till hotellet och dom tipsade en liten kvarterskrog och det var kanon god mat där. Frulle kl 07,30 i morgon bitti och sen är det bara at börja packa igen och det kommer nog ta hela dagen, vi räknar med att vara hemma runt 02,00 på söndag natt.

Löddeköpinge

Hjälper min sponsor att montera ner en möbelbutik

tisdag 25 september 2012

Såld

Idag sålde jag min tävlinghoj,det känns hårt att sälja en cykel som är en del av kroppen. Skönt att den hamnar här i sala varjefall och vi brukar träna ihop. Det har inte blivit mycket skriva efter resan men nu börjar jag planera inför nästa säsong och vm. Jag kommer bygga om banan i salbohed lite ,det kommer att bli några stenkistor och lite mer tekniska utförs partier som det är i Sydafrika. Körde svealandsmästerskapen i söndags i åkersberga, täby var arrangörer och dom kan det där med banläggning. Är det mtb så ska det vara mtb bana tycker jag och inte bara parkstigar. Lite lerigt men det har ju regnat hela sommaren,men jag gillar att skita ner mig i skogen. Synd bara att det är så lite cyklister som tävla, det är bara dom vanliga som kommer som vanligt ungefär som det är på hotellet samma mäniskor och samma platser varje helg. Nästa vecka kommer jag att sätta ihop min tränings cykel till försäljning, hade plockat med mig lite prylar till vm om det hade varit något som gått sönder. En kanon hoj även den så det är bara att köpa om du behöver en bra hoj. Bilder kommer nästa vecka

måndag 17 september 2012

Sista tävlingsdagen i Brasilien

                                                      GT mot tävlingsplatsen
                                                   Snygg start
                                                  Målgång
                                                creps på pinne
                                                    Nöjd norrlänning
                                                        Ännu nöjdare
                     Jag bytte tröja med en Brasilsk (cyklist) han fick s jag en xl
Jag börjar med att tacka för lite medlidande från lördagens skit, nu har jag börjat komma tillbaka och har inte feber eller ont i magen. Vi tror att det är maten på vårat hotell som vi fick mat förgiftning från, ett kanon hotell men mat kunde dom inte laga. Nu kommer det att bli skönt att komma hem till det som betyder allt för mig min familj och dom kommer att hämta mig på arlanda så det kommer nog en tår när dom står där. Det kommer även bli kul att träffa mina vuxna barn och barnbarn som jag inte träffat på en månad eftersom dom varit lite snuviga så dom inte skulle smitta mig. Dagens två hjältar är GT och Samuel som båda kom till start. GT tog starten men backade bak redan i första backen och låg 15sek från 3e plats ut på 2a varvet, utgången på3e varvet var det2,20 och kroppen ville inte åka fortare mer. En otrolig insats att komma 5a med en matförgiftning i bakfickan och jag om någon vet hur matt man blir efteråt. Samuel som knappt kunde komma ur sängen i morse uch hade problem med trappen ner till frullen. Vi trodde att han kommer bara starta och bryta efter något varv men han bevisar att han är en riktig norrlänning som inte ger upp. Jag ångrar att jag inte gick upp till springbacken och smygfilmade när han klev av cykeln och på. Nu har vi bara en natt kvar här på hotellet sen kommer vi vara i luften och på flygplattser tills vi landar på tisdag em kl15,00. Nu längtar vi hem allihop. Bilden ovanför är sist utförsbacken som ser ut .så i ca 1km

lördag 15 september 2012

Faaaan

Man får svära ibland, här lägger man ner all tid för att ha en bra form. Åker ner hit med sin livs form och allt är perfekt sen får jag feber kvällen innan och har stort badat i sängen i svett hela natten och har sovit 2tim. gick ner vid 06,15 och försökte att se lite possitiv ut och käkade frulle. Stack ut och rullade på platten och bestämde att jag testar, redan vägen till banan började jag fatt att det här går inte och sen testade jag startbacken och det bara snurrade och benen ville inte mer än några hundra metaer. Jag var kvar och tittade och Zamparini väggade totalt och Malot ledde ganska stort och jag är helt säker på att jag hade tagit hem det. Det känns inte så vidare när man har en kanon form och inte få starta. Sitter nu på hotellrummet och ska nog grina 1tim sen är det väl bara att glömma och förberreda träningen inför nästa vm i Sydafrika .Snyft och fan igen.

Ingen VM-start för Tommy

Idag kl. 13.30 skulle Tommy ha startat i årets stora mål, masters-VM. Hela veckan har vi fått positiva rapporter om att det mesta varit på topp och så igår fick vi veta att han kände av hals och började känna sig hängig. Natten som var blev det värre och han hade inga större förhoppningar att kunna köra idag, men åkte ändå till banan för att testa. Efter lite uppvärmning testade han startbacken, men det tog tvärstopp efter 1 km. Dvs det blev ingen start! Känns just nu otroligt grymt, i veckor har han sagt att formen aldrig varit bättre. Kändes som om han detta år verkligen skulle ta hem guldet och så händer detta 1 dag innan VM-starten. Att bli frånkörd i en tävling för att de andra är bättre är en sak, men att inte ens få kämpa om det känns ju för jävligt helt enkelt. Så just nu är även vi här hemma lite tomma på energi, så mycket slit och fokus på detta och så denna avslutning. De, svenskgänget inklusive Gertrud,  misstänker förresten att det kan vara något med maten på hotellet eftersom nästa alla varit dåliga i magen. Dålig timing i vilket fall som helst. Nu är det bara att bryta ihop ett tag och komma igen till nästa år! När jag berättade för Ebba att pappa inte kunde starta var hennes kommentar:"Ja, men då hade han ju inte behövt åka till Brasilien, jag sa ju från början att jag tyckte det var onödigt".
Tommy får väl skriva mer när han känner för det.
//Maria

fredag 14 september 2012

1a race dagen


Idag körde Benny och Gertrud sina lopp, det blev ett guld först till Gertrud (Norge) sen körd Benny hem sitt guld. Jag vaknade med lite snorig näsa och lite svidande hals i morse, inte helt kul och dessvärre känner jag av halsen nu med. Kännde på banan efter racet och jag tror att det går att köra trotts halsen. GT känner sig helrisig och åkte hem till hotellet innan Benny startade och Samuel kan knappt gå ännu. Nu ska jag förbereda cykeln inför morgonen och mina kläder, sen blir det att slappa och äta och jag har redan börjat på mina vingum. Kl 13,30 Svensk tid startar jag och hoppas att alla jag känner håller tummarna.

Shopping

                                                               Strandpromenad
                                                            Bevis att jag badar
                                                   Så glad men kan vara
                                               Koola gubbar

                                                       Banan brevid en ravin
                                                          Vy över tävlingsområdet
                                                        Från kabinbanan
                                                       Paket till Ebba
                                                     Tvär backe
                                                Ravin på 50m en halvmeter från stigen
                                                    Ett vanligt hotellrum  Vanlig cykelbränna
Eftersom det regnade i natt åkte jag och GT in till stan och handlade lite åt våra barn. Passade även på att käka på en Italiensk restaurang och efter gick vi på stranden och filosoferade lite. Vi tog linbanan tillbaka till tävligsplattsen och där hämtade vi ut våra cyklar som var inlämnade där. Cyklade tillbaka till hotellet efter ett roligt möte med några Colombianer som inte kann ett ord Engelska men prata kunde dom. Tillbaks till banan och köra några varv lite lugnt, jag maxade i 3 backar på 2a varvet och det känns fint men det kommer bli jobbigt på tävlingen, dessa backar leker man inte med. Lätt rull hem till hotellet och tvätt av cykel och kropp, nu sk vi snart ner och käka lite.

torsdag 13 september 2012

Några bilder från igår

                                                 Gertrud i startbacken
                                                       Jag stilar lite
                                                        Utsikt i början av startbacken
                                                       Vägen till banan
                                                                Bananer
                                                      Verkstads balkong

Fart

Idag körde jag och Gertrud 2 v lungt och vi gick och tittade efter spår som vi testade grundligt. Det känns kul när jag kommer till ett stenparti utför när det står fullt med folk och tittar och jublar och apploderar när jag kör förbi. Nog med skryt nu, det har varit problem med mina fram däck eftersom jag inte fick dom däck som jag vill ha. Jag har haft två väldigt vådliga utförskörningar i dag pga skit däck, nu har jag lagt på ett bra däck på träningshjulen som jag litar på och kan trycka fast cykeln i kurvorna. På em körde jag nästan tävlings fart och 1a varvet gick sådär men 2a varvet känndes väldigt bra. Start backen leker man inte med som bitvis ligger på25% lutning och resten 18% och ca 1km lång, sen kommer det ett litet viloparti som avsutas med en spring backe som jag cyklade uppfö alla varv sen bär det av utför och det går väldigt snabbt och en liten miss skulle inte jag vilja göra där. Nu är det dax att klättra igen på en vidrig backe som är 20% och avslutas med 25% efter 1km sen är vi uppe på högsta punkten och sen börjar det roliga synd bara att det inte är mer stök utför men det får väl duga. När jag kom ner till målområdet kom tävlingledaren och ropa Olsson Sweden och berättade att Samuel hade krachat och finns borta vid expot. Hittade honom men han var på benen men ganska ömm och uppskrapad. Vidare så har Benny problem med magen och även Gertrud är dålig. Det har varit kanon väder idag men nu har det börjat att regna och åska. Det har inte gått att gåin på nätet eftersomdet har varit något fel i hela området det går inte att ladda upp bilder just nu , jag testar i morgon fm om det går då. Nu ska jag sova och drömma om familjen som jag längtar efter. Sov gott.

onsdag 12 september 2012

Test av banan






Efter en härlig frulle och skön morgon, tog vi oss till banan och träffade direkt en massa bekanta. Efter lite skitsnack på lite blandade språk styrde vi mot starten. Vi rullade iväg lungt och fint och jag viste hur tuff startbacken var förra året men man glömmer att den så lång. Banan är inte lika rolig som förra året och den är inte riktigt som jag vill men den har riktigt fina utförs körningar som jag gillar och kommer släppa på i . Sista backen med lite sten och berg som lutar på lite är kanon för mig innan mål. Anmälan har vi klarat av och i morgon måste man träna med nr lapp på cykeln. Middagen tog vi vid tävlingsområdet utmed havet, sen åkte vi till en supermarketoch handlade lite vatten och frukt. Vägen hem till hotellet var lite vinglig med 5l vatten och en kasse på styret, när vi kom hem skulle det bli slappa av i solen ca25 grader. Gt gick ner till stranden och jag och Samuel skulle gå upp till takterrasen med pool och tillbehör, men vi mötte Benny och Getrud somtyckte att vi skulle gå och fika och det tyckte vi lät bra. Nu har vi käkat kvälls mat och det blev samma som till middagen, det är inte så lätt att förstå menyerna som är på Portugisiska.






tisdag 11 september 2012

Så här kan det se ut på morgonen när vi ätit frulle.

måndag 10 september 2012

Framme

Nu har vi kommit fram efter en riktigt jobbig resa. Tog en snabb bild ute på balkongen på utsikten, jag skriver mer i morgon när man är lite piggare.


söndag 9 september 2012

Väntan

Nu sitter vi och väntar på att kliva på planet. Incheckningen gick kanon jag har aldrig varit med om bättre sevice . Skriver när vi kommer fram på.måndag . Tja.

lördag 8 september 2012

Redo

Nu har jag klippt gräset och pysslat lite hemma så nu är jag redo att resa. Jag har varit ute ochcyklat racer , det kom 3st rejäla regnskurar mitt i mina intervaller. Packningen står klar och jag åker från sala ca 11,30 i morgon och planet går 15,40 från arlanda till hearhrow och där får vi vänta till 21,50 sen landar vi i sao paulo vid 05 00 sen blir det väntan till 11,40 och landning i navegantes 12 55 sedan är det bara att åka bil i ca 30 km sen är vi framme vi hotellet. Ganska lätt att åka på tävling ibland. Jag kommer att ta en liten tur i morgon bitti  på racern för att rulla lite och att benen ska få röra sig innan resan.

Det blev min 2a tur på racern i år.