tisdag 31 januari 2012

Race

Idag kom jag iväg lite tidigare från jobbet, jag tog bilen ut till salbohed för att hinna köra innan det blir mörkt. Lite uppvärmning och även städning av banan sedan bar det av till start, jag var givetvis själv på startlinjen. Grymt peppad i starten och drog iväg som en dåre in till första kurvan men jag lyckades få till en massvurpa med mig själv. jag blev tvungen att plocka upp lite prylar som låg utspridda runt mig och kedjan hade trasslat in sig. Juryn beslutade att det skulle bli omstart, tog det lite lugnare denna gång. Jag hade besämt att det skulle bli 3 varv på ca 30 min och jag hade skit kul fast jag blev supertrött. kroppen är inte van med max körning men det kommer. Funderar på att köra banan på lördag så att den blir uppkörd om jag ska ett litet träningsrace någon lördag framöver. Banan är delar av min bana fast inte dom tvära backarna men den nya teniska slingan är med, är ganska nöjd med banan om jag får säga det själv.

fredag 27 januari 2012

Inställd resa

Jag skulle åka tiil Alingsås till Allebike idag på morgonen men började känna mig lite hängig igår kväll. Hade jobbat in för att vara ledig idag, vaknade med en rejält snorig näsa och det är inte så roligt att åka så långt och det är inte någon som vågar gå närma mig. Peter hade skaffat en duktig cyklist som jag skulle dra fram några timmar och han heter visst Emil Lindgren, pust va jobbigt jag hade haft. Skulle även testa en 29a men jag kommer åka 26a i år, kanske med 24 tums hjul och stel gaffel. Otroligt snabba gångdrag och hjulparet kommer ner under 500g, snacka om lätta hjul och riktig mtb känsla eftersom man känner alla rötter och gropar. Hoppas att jag kommer ner till Peter om några veckor. Dom kommer att ha lite tränings race framöver. Tur att jag inte har ont i halsen eftersom det kan släppa på ett par dagar. Nu lär jag förbereda tacos inför kvällen.

onsdag 18 januari 2012

Liten vurpa







I söndags stack jag och Mats redan vid 07,30, och vi körde 2tim innan vi mötte upp fyra till i ransta. Kännde mig ganska sliten innan vi mötte upp dom, men det blev ett fint tempo på dom otroligt isiga vägarna. Vi körd på i 2tim till och vi åkte mot Sala, när jag hade ca2km kvar kom vi till den enda kurvan som var sandad och där la jag mig och även Mats som låg bakom. Tyckte att det känndes lite konstigt i handsken men jag förstog att fingret hade hoppat ur led. Det ser ganska dramatiskt ut när fingret pekar rakt bakåt men det är bara att vrida tillbaks det sen funkar det som vanligt igen. Dan efter sväller det och blr alla färger som man kan tänka sig. En snabb duch och sen kom mina barn barn och hälsade på, vi åkte upp till sjön och åkte lite skridskor med barnen och fräste även lite med sparken. När vi kom hem tog jag och gjorde upp en liten brasa som vi grillade lite vurre på. Nu har jag haft firman igång i 3 dagar och det rullar in jobb och förfrågningar, det känns bra att det inte bara är tyst på telefonen. Har kört intervaller och det börjar kännas bättre och bättre iför varje träningspass.

lördag 14 januari 2012

Sista dan på jobbet

Höll ut hela dagen på jobbet dvs till kl13,00, vi jobbar in så att vi kan sluta tidigt på fredagar. Åkte sedan och förberedde till måndagen då jag börjar med mina egna jobb, jag hade annons ute i lokaltidningen igår och det har rullat in jobb på den. Jag hade redan jobb låg och väntade så jag har redan ca 5 veckor uppbokat + nya som jag ska titta på nästa vecka. Vi tog en rejäl slappar kväll igår, vi beställde pizza och lite vin på det, sen blev det gamnacke i soffan. Man lär ju fira efter en sådan rejäl avskeds pressent jag fick. Nu ska jag åka och köpa lördagsgodis åt Ebba, det blir cykling i eftermiddag och i morgon bitti. Ser enormt fram till helgen den28/29 då jag åker ner till Allingsås till Allebike för lite träning och testa lite nya prylar.

torsdag 12 januari 2012

Skitvecka




Den här veckan hoppas jag inte kommer tillbaks. Sista dagarna innan jag slutar på en firma som jag har gillat att jobba på. Jag har alltid varit i tid och hård på tider och lojal mot firman. I tisdags kväll fick jag sms att jag skulle hämta mina grejer och sedan åka till firman i västerås, pga misskötsel av arbetstider och jag skulle få sparken när jag har tre dagar kvar och ett bygge som jag hade lovat att bli färdig med. Efter lite diskusioner visade det sig att dom hade slarvat bort en lönelapp som jag hade kopia på. Tycker att det är lite tråkigt att det ska sluta så, men vi har pratat igenom allt och är vänner. Lite besviken är jag ändå men nästa vecka kan jag skälla på mig själv. Det har blivit lite dåligt med träning pga detta men ikväll skulle jag köra 60min på trainern. Efter uppvärmingen började jag trycka på lite och i en backe ställde jag mig upp och det sa bara pang när styret gick av och jag for över styrstammen. Om man kör med sin riktiga uteracer på trainer och har alustyre ska man nog kolla under styrlindan innan man börjar köra ute.

måndag 9 januari 2012

Tommy Olssons Måleri



Nu har jag bara 4 arbetsdagar kvar på mitt nuvarande jobb. Måndag 16/1 är startdatum för firma Tommy Olssons Måleri!

fredag 6 januari 2012


Missade Ville men kolla tekniken i den svåra kurvan och don däcken han kom med.

Ifrånåkt





Man måste vara bra dum när man åker bil i 2tim för att bli totalt förnedrad. Drog till Norrtälje och körde deras trettondags race i morse, jag har aldrig haft någon fart på kroppen på vintrarna men på vägen dit tänkte jag att idag ska jag bita i några varv. Redan på startrakan fick jag släppa och kämpa för att komma ifatt och sedan i första backen parkerade jag och mina ben blev som sten. GT och Ville drog iväg som en avlöning och sedan Stefan en bit därefter sen jag långt därefter. Jag hade inte så hög fart så jag hann titta på GT och Ville mellan slingorna och givetvis när dom varvade mig och fan vad dom körde fort. Men det är alltid roligt att träffas och cykla lite och det är alltid roligt att komma till Norrtälje, man är alltid välkommen av alla som är där och kör eller tittar. När jag kom hem blev det en stöd vila med Ebba i soffan och jag tittade på bollibompa(eller sov).