torsdag 30 juni 2011

Förmiddags race

Idag skulle jag köra race på fm, start kl 10,00 och hade samma förberedelser som en vanlig tävling. Peppad som bara den cyklade jag ut till banan och till och med lite spänd inför dagens race. När starten gick var jag på topp och det blev kanon varvtider och på sista varvet tänkte jag att det skulle bli en rekordtid men jag körde fel på ett ställe( snacka om fiskhjärna) . Det är jag som är banläggare och jag har åkt samma bana sen i våras men ändå kör jag fel, det kan vara att banan gick där förra året. Nu har jag nästa race på söndag och jag får i varjefall en motståndare att tävla mot. Föresten så blev det rekordtid totalt ändå och det känns otroligt bra.

onsdag 29 juni 2011

Rullpass

Idag blev det ett lätt rullpas. Jag kom hem sent i söndagsnatt och fick sova en stund, jag drog tidigt till Tyresö till ett torp och började måla direkt. Målade tills det blev mörk och började innan klockan hade slagit 06,00. Jobbade stenhårt hela dagen och blev klar sent på kvällen, åkte sedan hem och sov och gick upp tidigt för att plocka ordning och gjorde rent lite verktyg. Ledig till måndag som belöning för hårt arbete. I morgon kör jag ett race kl10,00 på min bana och även på söndag samma tid

lördag 25 juni 2011

Medaljen

Trots rejäl halsont tog jag en sjansning att starta idag. Lite sliten i halsen nu på kvällen men det var det värt. Jag var uppe på andra plats på tredje varvet men jag släppte Italjenaren men kom ifatt på femte varvet och jag viste att jag skulle ta honom i utförskörningen på slutet och det viste han med. Han satsade allt på utgången på sista varvet och han viste även att jag åkte sämre startbacken som var en lång slakmota, han fick en rejäl lucka och mina ben ville inte trycka på. Efteråt sa han att han var orolig inför sista backen eftersom att jag plockade in honom varje varv , men det räckte inte på sista varvet . Men jag vet att med en frisk hals hade jag blivit tvåa

EM brons

fredag 24 juni 2011

Bergen börjar komma fram

Det ska bli bättre väder i morgon. Vaknade i natt med halsont och det har tyvärr inte släppt snarare blivit värre. Hoppas på start ändå men det kan bli problem på en sådanhär tuff bana. Start kl 10,00 och vi kör 7varv.

torsdag 23 juni 2011

Sitesajing

Leta spår

Idag har vi kört banan några varv och ltat lite fina spår. Det kom regn inatt och i morse så rötterna blev ganska hala men inte omöjliga. Efter lite cykling och mycket snack så stack jag ut och rullade i 40min.

onsdag 22 juni 2011

Dagens solstråle

20110622127.JPG

Roliga rotpartier och grpiga utföfsbackar. Det är tuffa backar uppfö och dom leker man inte med, banan är kort men den är grymt jobbig och vid varvningen känns det som att det går i flera hundra. Vi har varit ett gäng Svenskar som har tränat tillsamans och även en Sloven som har stannat så fort vi stannar. Nu ska vi gå ut och käka sedan blir det nog att slänga sig i sängen, jag gick upp kl 01,50 i natt så man börjar bli lite mör nu.

20110622123.JPG

GT kollar när Rolf kör.

Grym utsikt

Nu har vi plockat ihop cyklarna, ska ta en liten siesta innan vi cyklar och tittar på banan

måndag 20 juni 2011

Sista hårda passet

Äventyrsbana

Nu har jag kört det sista hårda passet innan EM. Hittar inte någon känsla i åkningen pga jag har stora problem med mitt knä som jag vred på cupen i hjo. Idag körde jag på samma tider som jag kört förut men det går lite för sakta för att detmska vara bra, hoppar mitt rullpass i morgon så att knät får vila. Jag har precis packat färdigt cykeln och rästen packar jag i morgon. I lördags var jag till GT och körde han TT och som vanligt bjöd han på kanon banor och grymt fika efteråt. Jag rekomenderar att ska man köra en tävling på sommaren ska man nog välja GTs tävlingar, det är världsklass på han arrangemang och banor. Även där körde jag för sakta trots att jag hade jämna varvtider. Efter tävlingen åkte jag till Ulf i södertälje som hade lagat min ram. Deat var ett litet hål som framväxeln hade tryckt in, det blev 41mil i bil den dagen. Hann precis hem till intersports sommarträff och vi skulle gå en äventyrsbana uppe vid silvergruvan, banan går delvis över ett gruvhål med linbanor mm.

torsdag 16 juni 2011

Nöjd

Känner mig nöjd med träningen idag. Det har varit en tuff arbetsvecka och när man ska ha semester ska man vara överallt och det måste vara klart. Känner mig trött när jag sticker ut på mina träningspass men jag tycker att det känns bra i kroppen. Jag körde tre varv på min bana i salbohed och benen börjar kännas bättre varje gång jag tar i och jag nästan njuter när det går uppför. Hoppas att det är formen som kommer lagom till EM nästa lördag på midsommardagen. På lördag åker jag till GT som ordnar ett träningsrace hemma på sin tuffa och roliga bana,efter det åker jag vidare till södertälje och hämtar min tävlingsram. Söndagen kommer jag att testa tävlingscykeln och lite olika drevningar. Tisdag blir det lite rull med racern, sedan är det bara att packa cykeln och lite kläder. Åker på onsdag tidigt på morgonen och vi kommer att landa ca 11,10 i Slovenien.

måndag 13 juni 2011

Lida loop



I går kördes andra deltävlingen LL cupen i lida och redan innan start hade jag en bra kännsla i benen. Det känndes fint uppför startbacken och sedan rullade det på i ganska snabbt tempo men inte för snabbt. Efter ca 10km skruvades tempot upp och det började gå rejält fort bitvis, Benny och jag körde tillsamans och allt kändes perfekt. Vid ett tillfälle tappade jag rullen på den gruppen och det var helt omöjligt att köra ifatt dom. Trodde att jag skulle komma ikapp på dom fina berghällarna men tji fick jag, Benny är en grym cyklist och hans gångdrag är man lika impad av varje gång han trycker på efter en kurva. Atle Hansen är en annan cyklist som har kommit tillbaks på mtb banorna och han flåsade mig i nacken under hela loppet. Jag trodde att det var han som kom ifatt när det var 10km kvar eftersom att det kom upp en grön nr skylt bakom mig men det var en H30 åkare som tur var. Tog mig i mål som 2a men jag var ganska krokig men skit nöjd.

tisdag 7 juni 2011

Det börjar släppa nu

Körde race med mig själv i kväll. Jag känner att det börjar släppa sakta men säkert, jag hade samma varvtider som vi hade i söndags fast jag körde själv. Har lite problem att pina mig på slätdraget men det kommer. Börjar att känna positiva tankar igen och det känns skönt.

söndag 5 juni 2011

Salbohed xc















Idag körde vi en träningstävling på min bana och det var 7st tappra gubbar som rejsade. Jag åkte till backen i god tid innan eftersom att jag hade lite pilning kvar och sen skulle jag sätta upp en madrass runt ett träd vid min häftiga serpentin backe med 2 riktiga dropp. Då kommer det en snubbe som undrar vad jag håller på med, jag förklarar vänligt att vi ska köra mtb race men han säger kul men inte här för det är min mark och här får ni inte köra. Det blev att hitta en lösning på ca 30min och jag tror att alla blev nöjda ändå. Gunnar T, Gunnar B, Stefan, Magnus, Crister, patrik och jag stog på startlinjen kl 11,00, det blev jag och GT som tog komandot direkt och i uppförsbackarna kännde jag mig stark och GT fick släppa en liten lucka men den tog han in på andra partier. På 3e varvet missade jag i en kurva med stara runda stenar och GT fick en liten lucka som jag försökte plocka in men han var lite för stark och han stötte hårt på det varvet. Personligen så är jag skitnöjd med racet och det är nog det bästa jag har kört i år tycker jag. Hoppas att det blir ett race näsa år och att det kan komma några till som vill testa min bana. Nästa race där blir på tisdag och då blir jag själv på start linjen och även ett race på torsdag sedan lida loop. Jag tackar alla som kom och hjälpte mig och GT att hitta EM formen. Det blev lite sent med inlägget men jag har kört in några kubik ved i vedboden och jag har bara 9 kubik kvar att stapla innan midsommar.