måndag 30 maj 2011

Inbjudan till träningsrace


Starten i förra årets lopp

På söndag 5/6 är alla som vill välkomna till Salbohedsbacken utanför Sala för ett träningsrace! Samling kl. 10.00, start 11.00. Ca 1 timmes körning på en tuff bana med ca 120 höjdmeter per varv. Vägbeskrivning; Salbohed ligger på vägen mot Norberg (väg 256 från Sala), ca 15 km utanför Sala. Ca 500 m innan "Salbohedskorset" går en väg in till höger, där sätter jag en skylt. Lämna gärna en kommentar, den som tänker komma.

fredag 27 maj 2011

Fin utsikt

9a på prologen idag. Körde med linser idag och det var inte någon hit. I dom snabba utförsbackarna hängde inte ögonen med och det blev bara en grå massa

torsdag 26 maj 2011

20110526083.JPG

Nu känns den ivrig

måndag 23 maj 2011

Banfixning

Ebba och jag tog några timmar i dag och röjde den nya delen av banan. Kommer att köra ett träningsrace söndagen den5/6 och jag hoppas att det vill komma några fler och testa min bana. Mer info kommer snart.

20110523074.JPG

Nu är liftspåret klart

lördag 21 maj 2011

Ebba kan själv

Efter grillningen i kväll sa vi att vi skulle täna lite på att lära Ebba cykla. Det tog ca 10m sen cyklade hon själv, och hon har även lärt sig att starta själv. Efter 30min var det dags att gå in och då kommer det en skön kommentar från henne,men jag har ju inte lärt mig att cykla på bakhjulet. Själv körde jag lvg idag och det blev en blåsig tillställning. Satt bra och längtade till sista backen och jag hde hoppas att jag kunde gasa lite, men när vi kom dit ville inte benen och jag såg klungan försvinna. Efter halva backen vaknade benen och jag fick fart och då plockade jag hälften av klungan. Synd bara att när man kör motionslopp finns det så många världsmästare som talar om för alla hur dom ska köra och så gör dom helt fel själv. Idag hade vi en sådan mupp som gnällde bättre än han cyklade.

torsdag 19 maj 2011

20110313051.JPG

Ebba testar glasögon och jag testar min nyfixade telefon.

onsdag 18 maj 2011

Kalhygge

Jag cyklade till min träningsbana idag och blev lite besviken när jag på långt håll såg att det var ett stort kalhygge på mitt nya typ bmx parti. Hade klippt och sågat och gjort en skitkul slinga som var mycket upp och ner med doserade kurvor. Nu är det bara skit av dom stigarna, det är djupa traktorspår och ris överallt. Det är bara ett parti som är förstört men det känns ganska tråkigt och onödigt arbete. Körde intervaller i slalombacken som börjar kännas bättre nu. Funderar på att köra race med mig själv i morgon kväll och köra skiten ur mig.På lördag kommer jag att köra ett motionslopp i norberg på racern och jag hoppas på mycket sol och värme.

tisdag 17 maj 2011

Billinge racet

Inte den bästa uppladdningen inför ett långlopp, hade uret på 04,00 och jag åkte kl05,00. Det var inte mycket trafik ute på vägarna vid den tiden, det enda man är rädd för vid den tiden är vilt och fyllekörningar. När starten gick lade jag mig i en ganska avvaktande position till dom som jag brukar åka jämt med på LL, och det blev en ganska behaglig resa i startbacken. Det var oturlig att jag inte kom om en åkare när det blev stig och det gick utför, när vi kom ut på banvallen hade tåget rullat långt bort och jag fick jaga som en tok. När den långa banvallen tog slut kom jag precis ifatt Erik Vrang och några till som jag för övrigt hade sällskap med hela loppet. Oturligt kom det en regnskur så att jag blev tvungen att ta av mina glasögon och det blev en riktig mardrömsfärd genom dom fina stigarna, jag lyckades hänga med trots dålig syn och när vi bara hade sista backen kvar pratade jag och Erik att det var skönt att vi åkte olika klasser och att vi kunde ta det ganska lungt uppför. Mitt i backen sticker Erik och jag undrade varför han fick ett sådant ryck. När jag kom i mål fick jag reda på att vi hade kört ifatt Peter K och Peter W och han gick om Peter K. Det hade varit kul om jag hade haft ögon som upptäck dom, då hade även jag kunnat köra ifatt grabbarna. Jag blev 2:a ca 3,30 efter Benny Andersson. Totalt sett jättenöjd med loppet.

fredag 13 maj 2011

Ved




igår kom dettvå lass med ved och det är bara att lassa in den i vedboden. Jag körde tempo i tisdags och jag körde 28km på 39,39min och det får man vara nöjd med eftersom jag inte har suttit på den racern. Nu har jag blivit klar på ett jobb som jag har tyckt varit roligt och jag tycker att linoljemålning och arbeta med gammal stil är roligt. Det blir ett rull pass i morgon och på söndag morgon åker jag till skövde.

måndag 9 maj 2011

Frånåkt

Jag blev totalt frånåkt i hjo och tidaholm, det verkar som det inte fins någon som vill vänta på mig.Min form vill inte komma och jag skulle vara nöjd om det gick lite lättare och att jag fick lite snurr i benen men det känns bara riktigt tungt, det positiva är att jag känner mig stark uppför fast det går för sakta. Hade lite otur i hjo eller så var jag bara klumpig som ramlade uppför en bärghäll och vred mitt knä och eftersom jag har dåliga knän så blev jag tvungen att sätta mig i mossan och invänta att smärtan skulle försvinna. I tidaholm var det som det var synd att dom får kalla det för mtb tävling nästa steg blir väl att dom sätter tak äver banan. Men en riktig cyklist bemästrar alla underlag. I morgon blir det att leta formen och det blir korta intervaller på min nyinköpta racer. På söndag åker jag til billingen och kör långlopp, inte min starkaste gren men det ger bra träning