lördag 26 juni 2010

Teknik träning

Idag blev det ett hårt teknik pass. Ebba kör på bakhjulet över stenarna , hon far fram som en blådåre mellan stenarna

Stenparti

20100626357.JPG

Ebba kör för fort och missar stigen

fredag 25 juni 2010

Middag

Fiskdamm

Dagens höjdpunkt var när det nappade godis.

Små grodorna

måndag 21 juni 2010

Sköna däck

Hade premiär på mina nya däck och hjul. Jag är väldigt nöjd med hjulen och dom nya däcken var kanon, körde med 1,2 kg enligt min lufttrycksmätare och inte ett endaste genomslag. Det blev en fin tredje plats igår. Rolf och jag kom ifatt Peter när det var 300 meter kvar och det blev en spurt som jag fick vika ner mig. Dom var starkare än mig idag , grattis Peter till segern. Just nu leder jag cupen före Peter och Rolf på 3e plats.

lördag 19 juni 2010

Skön seger

Hade inte några bilder från tävlingen så det blev ett på motelet istället. Alla segrar är härliga men vissa känns bättre än andra, och idag var det kanon skönt. Jag tog det ganska lunt i ett halvt varv, sedan tyckte jag att det gick lite sakta. Tog täten och drog ifrån hela tiden, och jag hade en skön kännsla i benen. På sista varvet körde jag till och med tyngre växlar uppför backarna och hade kraft kvar. Det är inte ofta man kör ett lopp helt prick fritt men det var det idag.

Lördagsmys

fredag 18 juni 2010

Tokladdar

Laddar på motel rumet

onsdag 16 juni 2010

Tubhjul

Efter gårdagens limning var det dags att testa hjulen. Trodde inte det skulle vara sån enorm skillnad men det gick att åka över allt. Provade olika lufttryck och jag körde under kilot utan genomslag i stenpartierna. Positivt att cykeln väger 7.92 med dämpad gaffel och i morgon åker stela gaffeln på.

Nytubat

Nalle

Nallen kör intervaller

måndag 14 juni 2010

Lida loop

Körde lida loop igår och jag kände mig ganska pigg utom på 1a loopen, jag blev tvär slut och hade stumma ben, men när vi kom till mtb partiet innan varvningen blev hela kroppen sprallig. Nu började det kännas fint i uppförsbackarna, Erik Wrang åkte starkt igår och jag fick bita på vissa vägar men när det gick uppför tyckte jag att jag hade lite bättre ben (troligen mörkade han ). Ca 10 km innan varvning på loop 2 lossnade min högra pedal och den satt kvar i skon, fick stanna och skruva fast den med fingrarna sedan kunde jag fortsätta, men fick stanna några gånger innan varvningen. Ett snabbt stopp i bandepån och jag drog fast pedalen ordentligt, sedan var det bara att jaga. Men jag kännde mig jagad och det var ganska jobbigt att åka loop 3 helt själv utan någon som kunde dra några meter. Jag höll 2a platsen men en bit bakom kom Dick Samuelsson som körde starkt. Han har haft en tuff vårsäsong och det är kul om han kan komma igång nu till sommaren. Hade jag haft ordning på mina prylar hade det nog blivit spurt mellan mig och Erik som ? hade tagit. Men Erik var både stark och bäst igår, och det var hans första seger i cupen så det är bara att gratulera.

onsdag 9 juni 2010

Fjäril eller mal

Äventyrsbana

Härliga stigar

Äntligen

Nu har jag äntligen cyklat mtb, 1a gången sedan Borlänge och det känns ganska ok i handen. Efter min vurpa på racern har jag inte kunnat cykla mtb pga jag har haft ont i handen , men idag gick det perfekt i skogen trots att det smärtar i vissa tillfällen. Nu är det undebart att cykla i skogen eftersom det är så grönt och härligt. I helgen åker jag lida loop och hoppas att jag inte får några problem med handen, jag hoppas på ett hårt och snabbt lopp eftersom jag inte är någon långloppsåkare vill jag ha en bra grupp att köra med. Imorgon ska jag köra intervaller på min bana ca 200 meter från vårat hus , hoppas på kanon ben till intervallerna.

fredag 4 juni 2010

Ebbas nya fina cykel

Nya cyklar

Idag hämtade jag våra nya cyklar i Kista hos Jimmy på mtb shoppen. Åkte till kim i Uppsala och hämtade mina nya hjul som han spännde upp ekringen. När jag kom hem efter att jag hade hämtat Ebba hos mormor grillade vi hamburgare, sedan började jag tröttna på allt tjat på Ebba att pappa sätt ihop min tävlings cykel snälla.Det blev hennes cykel som jag monterade ihop först och sedan var jag ganska ivrig att sätta ihop min racer,imorgon blir det en liten tur på nya skapelsen. Jag har ganska ont i axeln och handen efter vurpan och jag tänkte försöka köra lite lungt och känna efter. Hoppas att jag kan köra mtb på söndag, om det känns bra kommer jag nog åka till Ola i Örebro och köra en tränings tävling. Det skulle var kul att bli sparrad av duktiga små h30 gossar,men jag åker inte dit om det inte känns bra i axeln.

Ebba testar sin nya hoj

Ny racer

tisdag 1 juni 2010

20100601301.JPG

20100530299.JPG

20100531300.JPG

20100531299.JPG

Cykelboden cup

I dag körde jag ett linjelopp hemma i sala och sista racet med min otroligt slitna racer. Det blev även min första krasch på racern, det blev en vurpa i klungan och det bara smällde precis framför mig. Jag gick runt framlänges när jag körde in i ryggen på Mathias som kanade på asfalten,det blev lite tråkigt att Mathias och Anders fick åka varsin ambulans från platsen.Mathias viste inte vart han var och hade slagit i huvudet ordentligt,och Anders bröt ett finger och slog axeln urled. Min axel och handflata blev rejält blåa och ömma och jag tror att jag blir tvungen att hoppa över träningen några dagar. Jaghade tänkt åka till Ola Hellström i Örebro och tränan i helgen men jag tror inte min axel vill det. På fredag åker jag först till Kim i Uppsala och han ska spänna och rikta mina nya hjul, åker sedan till Jimmy Lindgren på mtb shoppen för att hämta min nya racer och även Ebbas nya tävlings cykel som hon säger. Hela helgen har jag arbetat i trädgården och byggt en stödmur och jag har även förberett den nya gräsmattan som jag ska så i morgon kväll.